Graphic design - Kalligrafie

 
 

Welkom op TYPOS.NL

Mijn naam is Freed Schmitter, mijn professionele basis is een vierjarige opleiding als letterzetter bij Ringier, de belangrijkste uitgeverij in Zwitserland. Na succesvolle afronding ging ik naast het werk anderhalf dagen per week cursussen volgen in de Kunstgewerbeschule Basel, onder andere bij de experimentele typograaf Wolfgang Weingart.


In 1977 kwam ik als beginnend werktekenaar in het toen grootste reclameburo Gisler & Gisler BBDO Zürich. Sinds 1982 ben ik zelfstandig ontwerper/kalligraaf in Amsterdam.


Typos werkt zonodig samen met andere professionals op projectbasis, en geeft desgewenst begeleiding bij een vervolgtraject.


Een persoonlijke handschrift en de directheid van kalligrafie maken het mogelijk om in de dagelijkse stortvloed van visuele indrukken op te vallen.                         Postbus 63123, 1005 LC Amsterdam, tel./fax 020 - 6839606,

                        e-mail   typos  at  telfort.nl
Recente opdrachtgevers: GRI Global Reporting Initiative (tafelkaartjes), ProcesNieuws (opmaak tijdschrift), ICC International College of Commerce (diploma’s), Bain & Company (namen op enveloppen en kaarten), huwelijk (uitnodiging, menu, tafelkaarten, bedankkaarten), NSO - onderwijs voor leraren (diploma’s), Hein Heijnen - Rokade (boek ontwerp en opmaak), EFET (diploma’s), Chanel (adressen enveloppen), diverse Studenten-verenigingen (namen bullen), Powerhouse Secrets (handgeschreven brieven), Tao Music and Trees (affiches, uitnodigingen), Huys New York (via ...staat, adressen enveloppen), BNN omroep (acte), Bulgari (via Adriaanse/van Kuijk Brand Events, kaarten), Aleida Schot Prijs (oorkonde), Nutricia (kaarten en enveloppen), huwelijksoorkonde, Cartier (via RLG Europe, enveloppen), GVB (tekst convenant boek), persoonlijke teksten, Mulberry (feestdagen actie en enveloppen).


Grote maatschappelijke betrokkenheid, zie websites

http://www.recyclus.com  en http://www.planetwork.org
Blog toegevoegd ma 20 augustus 2012 / update 18 december 2013

Recyclus heeft een eigen domein,

www.recyclus.com


Ons voornaamste project is om Starrport van de amerikaanse ingenieur Jim Starry bekend te maken en gerealiseerd te krijgen. Dit is een geniaal eenvoudig ontwerp om vliegvelden op een derde van de huidige ruimte, met de helft van de kosten te bouwen of aan te passen. Directe resultaten zijn gigantische besparingen van brandstof en talloze andere voordelen op het gebied van veiligheid, bereikbaarheid, tijd voor inchecken, uitchecken, etc. Dit is mogelijk door landen met een helling omhoog (de terminal is direct onder de landingsbaan) en starten met een helling omlaag. Het tijd- en brandstof-intensieve taxieën is dan niet meer nodig.


- - - - - - - - - - - - - - - -


Voor meer technische informatie: www.starrportcorp.com

>>>  De oude website (gedeeltelijk met engelse tekst) is via deze link te vinden

>>>  The old website (partially with English text) is at
this link